Over ons

Carolien van Wersch

Bedenker karmapunt

Carolien was jarenlang actief in het bedrijfsleven. Ze werkte onder andere voor Feyenoord, Nike en Beco, dat later overgenomen zou worden door EY. Naast haar werkzaamheden in het bedrijfsleven probeerde zij op verschillende manieren bij te dragen aan de maatschappij. Zo richtte ze bijvoorbeeld een stichting op voor kinderen met overgewicht en is ze actief in het bestuur van Stichting Jarige Job, die arme kinderen in Nederland een leuke verjaardag bezorgen. Na en tijd van de ene naar de andere wereld te hebben gesprongen besloot zij dat beide werelden prima samen konden gaan. Ze richtte Double Purpose op. Hiermee inspireert en traint Carolien bedrijven om zowel geld te verdienen als iets bij te dragen aan de maatschappij. 

Toen zij haar werk bij EY achter zich liet zocht zij een manier om haar collega’s te bedanken voor de jarenlange, fijne samenwerking. Er was echter geen product voor handen dat aansloot bij de waardevolle samenwerking. Carolien bedacht om hen allemaal een karmapunt te geven. Het karmapunt konden haar collega’s zien als een tastbaar symbool van de bijzondere samenwerking. Ze mochten dit punt bij zich dragen of doorgeven aan anderen die op hun beurt weer iets voor hen hadden betekend. Het karmapunt was geboren. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld van een plastic muntje tot een bamboe punt, dat in een recyclede envelop in elkaar wordt gezet op een sociale werkplaats.

Vincent Martens

Verhalenverteller karmapunt

Vincent is in 2018 in aanraking gekomen met karmapunt door zijn actieve vrijwilligerswerk op hockeyclub NHC de IJssel. Hij kreeg een karmapunt voor zijn inzet in verschillende commissies en als trainer/coach van jeugdteams. Vincent is aangehaakt bij Team Karmapunt en heeft met zijn communicatieachtergrond het concept van karmapunt verder uitgewerkt. Via verschillende mediakanalen vertelt hij het verhaal van karmapunt en is hij op zoek naar nieuwe manieren om mensen bijzondere ervaringen te laten beleven.